1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Връчването на отличието „Принос в механизацията на земеделието” става ежегодно

Връчването на отличието „Принос в механизацията на земеделието” става ежегодно

Награждаването на победителите ще бъде на 1 декември – рожденият ден на в-к „Земеделска техника”

В чест на 120 години земеделска техника в България през 2014 г. Селскостопанската академия, Контролно-техническата инспекция, Русенският университет „Ангел Кънчев”, Аграрният университет – Пловдив и вестник „Земеделска техника” учредиха Отличието „Принос в механизацията на земеделието”. 

Голяма част от фирмите производители и вносители на земеделска техника и земеделските производители взеха участие в конкурса по трите направления – „Български производител на земеделска техника”, „Иновации” и „Механизация в земеделското производство”. Радостно е, че 75% от взелите участие са земеделски производители с малки, средни и големи стопанства, а наградените във всички направления са общо 25.

Имаше изключително голям интерес от страна на участниците, от различните институции, фирми и медии към Отличието и с предложения то да бъде ежегодно. Организационният комитет взе решение конкурсът да е ежегоден и утвърди второто му издание.

Изхождайки от особеностите на земеделието и миналогодишните резултати в конкурса, формулярите за тазгодишното издание на Отличието са редактирани и актуализирани:

За направление 1 – „Български производител на земеделска техника” – форматът и въпросите се запазват;

За направление 2 – „Иновации” остават трите категории – „Енергетични машини, „Самоходни, прибиращи машини” и „Работни машини” с възможност за участие с техника за малки, средни и големи стопанства. По този начин ще могат адекватно да бъдат представени и отличени иновациите за цялото земеделие.

По направление 3 – „Механизация в земеделското производство” се запазва формата на формуляра с добавянето на един важен въпрос – „Имате ли нужда от специализирана техника, свързана с Вашето производство и каква?” По този начин ще бъде отразено актуалното състояние на стопанствата и техните нужди.

Организаторите на конкурса приканват своите партньори и колеги, както и фирмите, произвеждащи и внасящи техника за селското стопанство и не на последно място - и земеделските производители, да продължават да следят информацията за Отличието във вестник „Земеделска техника” и на сайта www.zemedelskatehnika.com, както и на сайтовете на всички организатори. Официално началото на Конкурса за 2015 г. се поставя през месец март, по време на двете големи изложения за селското стопанство – АГРА и БАТА АГРО. Награждаването на победителите ще бъде на 1 декември – рожденият ден на в-к „Земеделска техника”.

Тази година Отличието е под надслов „121 години земеделска техника” и „25 години вестник „Земеделска техника”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.