1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Всеки фермер с достъп до информационната система на НВМС

Всеки фермер с достъп до информационната система на НВМС

Информацията ще се използва след 1 януари 2009 година и от Разплащателната агенция за целите на финансовото подпомагане в сектор „Животновъдство”

От 15 септември т.г. Националната ветеринарномедицинска служба ще осигури възможност за достъп на фермери до информационната система за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти в България. Този достъп ще позволи на фермерите да отразяват движението на животни в собствените им обекти, което ще допринесе за своевременна актуализация на данните в информационната система на НВМС.

Всеки фермер, който няма възможност лично да нанася данните в системата, би трябвало да уведомява обслужващия го регистриран ветеринарен лекар за извършваните движения на животни в съответния животновъден обект. Това е изискване, записано в чл. 132 на Закона за ветеринарната дейност, съобразено с нормативната уредба на ЕС по отношение идентификацията на животните и регистрацията на животновъдните обекти и служи за проследяване на движението на животните, като тази информация ще се използва след 1 януари 2009 година и от Разплащателната агенция за целите на финансовото подпомагане в сектор Животновъдство.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.