1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Всички дребни риболовни съдове ще бъдат вписани в риболовния регистър

Всички дребни риболовни съдове ще бъдат вписани в риболовния регистър

 

На среща в Генерална дирекция "Рибарство и морски въпроси" на Европейската комисия /ЕК/, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ Владимир Филипов договори възможността да бъдат вписани в българския регистър на риболовните кораби всички дребни риболовни съдове, които не са попаднали в него до края на 2006 година. Това съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и горите.

Така ще се решат проблемите с дребномащабния риболов по Черноморието и ще се узаконят риболовните дейности, извършвани от дребните корабособственици, коментира Владимир Филипов.

По този начин рибарите ще могат да получат помощи от Европейския фонд за рибарство, които са в размер на 80 млн.евро за 7-одишен период /до 2014г./

За целта още от днес Териториалните звена на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас, Добрич и Варна ще започнат да издават разрешителни за извършване на стопански риболов на желаещите.

Изпълнителният директор на ИАРА Владимир Филипов каза още, че администрацията на ИАРА е коректен партньор и когато се води честен и открит диалог без посредници, се вземат нужните мерки за решаване на проблемите.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.