1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. WWF организира семинар за възможностите за финансиране по САПАРД на фермери от Странджа

WWF организира семинар за възможностите за финансиране по САПАРД на фермери от Странджа

 

Международната природозащитна организация WWF със съдействието на Министерството на земеделието и горите организира семинар за възможностите за финансиране по Програма САПАРД на фермери от Странджа, които се занимават или искат да се занимават с биологично земеделие. Форумът ще се проведе на 27 юли, четвъртък, от 9.30 ч в читалище „Георги Кондолов” в град Царево, Бургаска област.

На семинара земеделските производители ще могат да получат повече информация за финансовата помощ, която биха могли да получават от Европейския съюз, ако се занимават с биологично земеделие. Стопаните ще разберат какви са правилата и нормите на биологичното земеделие, как се развива пазарът на биологични продукти, какви са възможностите за сертификация и изискванията на контролните органи. По време на форума ще бъде обяснено как се изготвя агроекологичен план на земеделското стопанство и какви са правилата за добра фермерска практика. Стопаните ще научат повече за въздействието на селскостопанските практики върху околната среда - най-вече върху почвите, водите и биоразнообразието.

Лектори ще бъдат представители на Министерството на земеделието и горите, на агенция САПАРД и на фирма, която сертифицира биологична продукция.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.