1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Японското правителство финансира разработване на планове за управление на речни басейни

Японското правителство финансира разработване на планове за управление на речни басейни

 

Стартира проект за разработване на плановете за управление на Западнобеломорски и Източнобеломорски речен басейн. Проектът се финансира от японското правителство, съобщиха от управата на Басейнова дирекция "Западнобеломорски район" - Благоевград. Проектът включва събирането на информация за водния баланс, за изграждане на географски информационни системи, разработване на планове за управление на речните басейни и ръководства за работа на дирекциите.

В работните групи по проекта ще участват експерти от МОСВ, басейновите дирекции и японски специалисти. Крайният за проекта е ноември 2007 г., когато ще бъде представен за одобрение окончателният доклад.

Плановете за управление на речните басейни се разработват в съответствие с изискванията на Европейската рамкова директива за водите. Приемането им ще става след широко обществено обсъждане. Заинтересованите ще имат възможност предварително да се запознаят с него в продължение на шест месеца. Съгласно изискванията на Рамковата директива басейновите дирекции трябва да са с готов план за управление през 2009 г. 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.