1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Йордан Лечков обвини общински съветник и селски кмет в кражба

Йордан Лечков обвини общински съветник и селски кмет в кражба

 

Общински съветник от Общински съвет Сливен и кметът на село Тополчане Иван Бакалов са заловени в момент на кражба на общински дърва, това обяви кметът на Сливен Йордан Лечков. Той не пожела да коментира кой е набеденият общински съветник, но заяви , че един от заловените има роднини в полицията и вероятно за това медиите не са информирани за случая.

Говорителят на полицията Георги Шейтанов заяви, че от няколко седмици се работи по такъв случай, но отказа да коментира подробности с мотива, че повече информация може да бъде огласена от прокуратурата. От там съобщиха , че няма заведена преписка срещу общинския съветник Димитър Даскалов и кмета Иван Бакалов.

От своя страна Даскалов коментира, че няма нищо незаконно и коментирания от кмета на Сливен инцидент е банален. "Става въпрос за камион с дърва, който се е развалил преди Тополчане. Той е проверен от полиция и от горски стражари. Документите на превозваните дърва са изрядни, впоследствие обаче заради високата им цена, те са отказани от клиентите в село Тополчане", каза Даскалов. Според него Лечков се опитва да отклони общественото внимание от проблемите с автогарата, сделката за битака и др. Кметът на с. Тополчане не бе открит за коментар.

 AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.