1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. За осем месеца ПроКредит Банк отпусна над 12 300 бизнес кредита „Спринт” без обезпечение

За осем месеца ПроКредит Банк отпусна над 12 300 бизнес кредита „Спринт” без обезпечение

 

От началото на годината до края на месец август броят на отпуснатите от ПроКредит Банк кредити за малки и средни предприятия и земеделски производители е нараснал с 30%. Към края периода, кредитният портфейл на банката достига 768 776 хил. лева. Постигнатото увеличение на отпуснатите кредити е над средното за сектора. За същия период броят на привлечените депозити се е увеличил с над 20% до 512 459 хил.лв.

От месец май 2007 година ПроКредит Банк увеличи лимитите на бизнес кредитите "Спринт", без обезпечение от 20 000 на 50 000 лв. Кредит "Спринт" се предоставя основно на малките и средни фирми, работещи в сферата на производството, търговията и услугите. За този вид кредит имат право да кандидатстват клиенти на банката с бизнес опит поне 3 месеца. Банковите експерти разглеждат постъпилите молби и в рамките на 24 часа дават отговор. На клиенти с добра кредитна история банката гарантира отпускане на кредит без изискване за посещение на бизнеса от страна на банката и без предоставяне на допълнителна документация.

ПроКредит Банк промени и изискванията за обезпечение при кредитите до 100 000 лв. Недвижимо имущество ще се приема като обезпечение само по изключение, като приоритетно ще се приемат особен залог на движими вещи или стоки и поръчителство.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.