1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. За шести път България е избрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

За шести път България е избрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения

Това създава възможности за съфинансиране на проекти в областта на телекомуникациите

България бе избрана за шести път за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения /МСД/. Това стана по време на конференцията на пълномощните представители на организацията в Гуадалахара, Мексико, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

България е една от 46-те държави, които ще взимат решения от името на всички 192 страни, които членуват в Съюза.  Членовете на висшия ръководен орган определят бюджета на организацията, очертават приоритетите и предлагат инициативи. Това създава възможности страната ни да ползва съфинансиране от Международния съюз по далекосъобщения на проекти в тази област.

Страната ни е избрана за следващия четиригодишен период във висшия ръководен орган на най-голямата телекомуникационна организация от региона на Източна Европа и Северна Азия. Сред представителите на групата на тези държави в Съвета, България е на второ място като оставя след себе си Румъния, Полша и Чехи.

В конференцията участват представители на правителствата на 191 държави членки, както и на 645 членове на секторите на МСД /по далекосъобщения, радио-комуникации и стандартизация/, на международни финансови институции, водещи компании от сектора на информационните технологии и телекомуникациите и междуправителствени организации, които имат отношение към далекосъобщенията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.