Задържани са шестима нарушители при специализирана акция на територията на РДГ - Бургас

Служителите на РДГ – Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите

На 10 януари се проведе акция за противодействие на незаконната сеч на територията на Държавно горско стопанство – Карнобат. В нея участие взеха екипи, сформирани от служители на Регионална дирекция по горите – Бургас, ТП „ДГС Карнобат“, сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОД на МВР - Бургас и Районно управление на МВР гр. Карнобат. След постъпване на информация за масово навлизане на каруци в гората край с. Крумово градище, екипите са се насочили към района. 

Проверяващите са задържали шестима нарушители, един от които непълнолетен. Служителите на РДГ – Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Специализираната акция е продължила, като една част от екипите са наблюдавали района и през следващия ден. Другите екипи са били насочени в землища на община Сунгурларе, където има зачестили незаконни сечи в горските територии. В този ден в проверяваните райони не са установени нарушения.

Изпълнителна агенция по горите и регионалните й дирекции със съдействието на териториалните поделения на държавните горски предприятия и структурите на Министерство на вътрешните работи продължават да извършват ежедневно на територията на цялата страна масови специализирани акции за предотвратяване на незаконните посегателства в горите.

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар