1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заловиха тон и половина нелегален алкохол в бивше ТКЗС

Заловиха тон и половина нелегален алкохол в бивше ТКЗС

През 2009 г. срещу „Джиро Трейд” има 15 влезли в сила наказателни постановления

итничари и полицаи заловиха тон и половина нелегален алкохол, укрит в бивше ТКЗС. Складът в село Първенец се стопанисва от винарскта изба „Джиро Трейд”. Това е поредното нарушение на фирмата, сочат справките на разследващите органи, информира standartnews.com.

С решение на шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов н края на февруари е отнет лицензът за данъчен склад на „Джиротрейд”. Това е стнало след констатирането на множество нарушения на фирмата. През 2009 г. срещу „Джиро Трейд” има 15 влезли в сила наказателни постановления на обща стойност 45 000 лева. При вчерашната проверка на Икономическа полиция и митницата са открити 1,420 тона алкохол с неизяснен засега произход. Контрабандната стока е намерена в микробус, паркиран близо до стопанския двор.

Конфискуваният алкохол е бил от различни видове - ракия, водка и мента, разлят в пластмасови туби за минерална вода. Все още се издирва собственикът на микробуса. "Джиро Трейд" ООД е създадена в началото на 1996 г. от братята Тодор и Иван Неделчеви. Фирмата е собственик на винзавод, построен през 1996 г в центъра на Първенец. Двамата братя имат и лозя в землището на селото.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.