1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заловиха трима бракониери в Кюстендилско

Заловиха трима бракониери в Кюстендилско

 

На 10.07.2007 г. вечерта, в Държавно лесничейство Земен към Регионално управление на горите Кюстендил е получен сигнал, че са забелязани 3 лица, въоръжени с ловни пушки, в землището на с. Габров дол, община Земен.

Незабавно служители от лесничейството и екип на подвижна горска стража от Регионално управление на горите в Кюстендил отиват в посочения район. Около 22.00 часа служителите по горите задържат тримата бракониери, без разрешително за лов и в забранено за лов време. Уведомен е полицейският участък в град Земен. Пристигналите полицаи са иззели 1 бр. ловен полуавтомат „Ремингтон” 12 калибър с монтиран фенер, 1 бр. ловен полуавтомат „Бенели” 12 калибър с монтиран фенер и 1 бр. ловна карабина „Браунинг” 30-06 калибър с монтирани оптически уред „Артеникс – 2000” и прибор за нощно виждане.

Нарушители са отведени в полицейския участък, съставени са им актове по Закона за лова и опазване на дивеча, а преписките за нарушението са предоставени на Районна прокуратура Радомир по компетентност.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.