1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.- министър Бюрхан Абазов ще открие утре ХІІ-ти Национален Аграрен семинар

Зам.- министър Бюрхан Абазов ще открие утре ХІІ-ти Национален Аграрен семинар

 

Зам.- министърът на земеделието и горите Бюрхан Абазов ще открие утре - 30 ноември ХІІ-ти Национален Аграрен семинар "Българското земеделие и Европейския съюз". Форумът ще се проведе в хотел "Адмирал", КК Златни пясъци. Организатори са Министерство на земеделието и горите и Добрички панаир АД.

В Аграрния семинар ще вземат участие и зам.-министрите д-р Светла Бъчварова и инж. Димитър Пейчев.

Дискусионни теми ще бъдат Национален план за развитие на селските райони, Европейските фондове за подпомагане на селскостопанските производители след 1 януари 2007г., създаване организации на производители, европейските перспективи пред ветеринарномедицинската дейност в България. Лектори на семинара ще бъдат директори на Дирекции в МЗГ, Държавен фонд „Земеделие” и Национално ветеринарномедицинска служба.

В рамките на форума на 1 декември ще се проведе и Международна конференция – „Възобновяема енергия от селското стопанство”.
Политиката и законодателната рамка за подпомагане на биоенергетиката, както и новаторски финансови инструменти и програми, стимулиращи производството на възобновяема енергия от селското стопанство, ще бъдат основни направления по време на дискусиите.

 

AGRO.BG


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.