1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Бюрхан Абазов се срещна с г-н Кристиян Робер, генерален секретар на Международната федерация на млякото

Зам.-министър Бюрхан Абазов се срещна с г-н Кристиян Робер, генерален секретар на Международната федерация на млякото

 

Днес, 29 ноември 2007 г., зам.-министърът на земеделието и продоволствието Бюрхан Абазов се срещна с г-н Кристиян Робер, генерален секретар на Международната федерация на млякото (International Dairy Federation (IDF), в МЗП.

Г-н Робер е в България по покана на Националната асоциация на млекопреработвателите и "Ел Би Булгарикум" ЕАД. На срещата се обсъди предстоящото членство на българската асоциация в международната федерация. Зам.-министър Абазов запозна г-н Робер с дейностите и структурите на МЗП. Млечният сектор е сред най-значимите за българското земеделие и ние усилено работим в тази насока, заяви зам.-министър Абазов. Предстои ни още много работа, за да решим всички проблеми, съществуващи в сектора, допълни още той.

От своя страна г-н Робер изтъкна, че в България съществуват добри традиции и специфични особености, които си заслужава да се изследват и подпомагат.

IDF е световната най-голяма международна организация в млечния сектор, която е създадена от представители на млечния сектор от целия свят, за да решават общи за бранша проблеми и да обменят опит и идеи.  Това е организацията, която разработва световните стандарти и норми в областта на млякото. Работата на организацията е фокусирана върху разработване и предоставяне на научна информация, на основата на която се създават политики и норми в този сектор в отделните държави. Федерацията работи по проблемите и предизвикателствата на всички етапи от млечната верига.

Организацията е представена в 52 държави от цял свят. Членовете на IDF преработват около 80% от млякото в света. Мрежата на IDF включва 1200 водещи експерти от цял свят.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.