1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Бойко Малинов прие протестиращи еколози

Зам.-министър Бойко Малинов прие протестиращи еколози

Снимка:

Целта на срещата бе да се разсясни, че плановете за управление на националните паркове са в процес на оценка

Вчера се проведе среща между заместник-министъра на околната среда и водите Бойко Малинов и представители на коалиция „За да остане природа в България“. Темата на срещата беше обсъждане на исканията на екокоалицията, предмет на предстоящия протест. На срещата присъстваха още директорът на Дирекция „Национална служба за защита на природата“ Мирослав Калугеров, началникът на отдел „Защитени територии“ Димитър Стоев и Борислав Бечев, държавен експерт в същия отдел. От страна на „За да остане природа в България“ присъстваха Тома Белев, Любомир Костадинов, Стефан Аврамов и Андрей Ралев.

Целта на срещата бе да се разясни, че съгласно процедурата, изрично регламентирана в наредбата, плановете за управление на НП „Пирин“, НП „Рила“ и ПП „Витоша“ са в процес на оценка на целесъобразността на неотразените бележки, постъпили в хода на обществените обсъждания.  По процедура, в случай че от страна на МОСВ бъдат установени пропуски и несъответствия спрямо заданията за разработването на плановете и нормативната уредба, те ще бъдат върнати за преработване, съобразно указанията на ведомството.

Представителите на коалицията „За да остане природа в България“ потвърдиха, че във връзка с констатираните през предходните седмици нарушения в Природен парк „Витоша“, МОСВ и неговите структури са реагирали правилно и адекватно, в съответствие със своите правомощия и нормативната уредба.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.