1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Бракалова откри Международните специализирани изложби „Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре“

Зам.-министър Бракалова откри Международните специализирани изложби „Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре“

За първа година Италия е страна-партньор на изложенията

„В условията на пазарна икономика, когато производството на храна силно се сегментира, много е важно по веригата от фермата до трапезата да функционира ефективен модел на взаимодействие“. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Марина Бракалова, която откри Международните специализирани изложби  „Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре“ в Интер Експо Център.

Тя отбеляза, че хранителната индустрия е с водещи позиции в световната икономика и затова изложения като днешното са ценни, защото съчетават традиции и новаторство. „Продуктите тук са с високо качество и показват последните достижения и технологии в различните браншове. Това е уникална възможност за среща и обмен на опит“, изтъкна зам.-министър Бракалова.

За първа година Италия е страна-партньор на изложенията. Директни изложители са 302 български и чуждестранни фирми, сред които от Италия, Гърция, Словакия, Полша, Испания, Румъния, Молдова и Китай. Специализираните изложби ще продължат до 8 ноември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.