1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Георги Костов: 2016 е рекордна година за инвестиции в горските предприятия

Зам.-министър Георги Костов: 2016 е рекордна година за инвестиции в горските предприятия

92 млн. са общо инвестициите в предприятията в страната за тази година

Тази година е рекордна с планирани и осъществени инвестиции в горските предприятия. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните  Георги Костов при официалното откриване на новата сграда на Държавно горско стопанство Михалково. Той уточни, че 92 млн. са общо инвестициите в предприятията в страната за тази година, като от тях 28 млн. са на територията на Южноцентрално държавно предприятие (ЮЦДП) , част от което е и ДГС Михалково. Доц. Костов поздрави колектива на стопанството за новата придобивка и призова специализираният лесовъдски персонал по-малко да я ползва и повече да бъде на терен в гората, където е основната дейност на стопанството. Той припомни, че строежът на новата сграда е стартирал през 2007 г., но реалната реализация е започнала през 2011 г.

Заместник-министър Георги Костов изрази благодарност към служителите на Държавното горско стопанство за положените усилия за прибирането на падналата дървесина от снеголоми през октомври 2014 г. и март 2015 г. „Намесата на горските служители по време на пожароопасния сезон през тази година беше навременна и благодарение на тях не беше допуснато разрастване на пожари и поразени площи“, посочи още Костов.

450 000 лева е общата стойност на инвестицията в сградата на горското стопанство в Михалково, като средствата са одобрени и отпуснати от бюджета на МЗХ и Изпълнителната агенция по горите, информира директорът на ДГС Михалково инж. Здравко Василев. Той посочи, че реализацията на строежа е добър пример за междуинституционално сътрудничество. На церемонията по откриването на сградата присъства и инж. Ботьо Арабаджиев, директор на ЮЦДП, който информира, че в момента тече процедура за осигуряване на техника в предприятието. След приключването й в предприятието се очаква ДГС Михалково да получи нова мултифункционална техника. На събитието присъства и кметът на Община Смолян Николай Мелемов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.