1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Светлана Боянова е на посещение в Брюксел

Зам.-министър Светлана Боянова е на посещение в Брюксел

Недопускане на условия за изкуствено разделяне на фирмите и стопанствата, които кандидатстват по ПРСР ще бъде една от разискваните теми

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще участва в техническа среща, свързана с проведената през септември 2009 г. одитна мисия на Европейската комисия в Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция.

Срещата ще се проведе на 10 май в Брюксел. В заседанието ще участват директорът на Дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ инж. Демина Байрактарска, зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Светослав Симеонов и експерти от министерството и фонда. Въпросите, които ще бъдат обсъдени на техническата среща са свързани с констатациите в одитния доклад на Комисията и мерките, които Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция и МЗХ в лицето на Дирекция „Развитие на селските райони” са предприели за преодоляване на проблемните области. Сред тях са: недопускане на условия за изкуствено разделяне на фирмите и стопанствата, които кандидатстват по програмата, подобряване удостоверяването на основателността на разходите, подобряване на проверките на място, както и разработване на по-ясна процедура за оценка на съответствието между размера на инвестициите и размера на стопанството и неговите потребности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.