1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Светлана Боянова ще открие жътвата в общините Иваново и Ветово

Зам.-министър Светлана Боянова ще открие жътвата в общините Иваново и Ветово

От 10:00 ч. в с. Тръстеник, общ. Иваново, кампанията ще започне с изпълнение на група жътварки, които ще пресъздадат автентичния ритуал по зажънване

Днес, 7 юли, заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще даде старт на жътвената кампания в русенските общини Иваново и Ветово и ще направи първа копка на културен център, финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

От 10:00 ч. в с. Тръстеник, общ. Иваново, кампанията ще започне с изпълнение на група жътварки, които ще пресъздадат автентичния ритуал по зажънване. Предвидено е и откриване на кулинарна изложба на традиционни ястия от зърнено-житни продукти.

От 11:00 ч. в с. Пиргово, общ. Иваново, зам.-министър Боянова ще участва в церемонията по първа копка на нов културен център. Той ще се изгради с 2.7 млн. лв. по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони.

От 14:00 ч. зам.-министър Боянова ще бъде в с. Кривня, общ. Ветово. Капанският ансамбъл ще представи специално подготвена сюита за откриване на жътвата, а за гостите ще има етнографска изложба на местни носии и ястия от капанската кухня.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.