1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Светлана Боянова ще участва в заседание на Постоянната комисия на сдружението на общините

Зам.-министър Светлана Боянова ще участва в заседание на Постоянната комисия на сдружението на общините

Снимка:

По време на форума ще бъде обсъдено прилагането на т.нар. „общински мерки” от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще вземе участие в разширено заседание на Постоянната комисия на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). По време на форума ще бъде обсъдено прилагането на т.нар. „общински мерки” от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. – 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за икономиката и населението в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

Общините от селските райони са сред най-активните бенефициенти по ПРСР и много от тях вече приключват изпълнението на своите проекти, одобрени през 2009 г. и за тях е особено актуален въпросът с ползването на безлихвени кредити по ПМС № 59.

Постоянната комисия към НСОРБ ще заседава на 20.05.2011 г., петък, в Центъра за обучение на местни власти в с. Гергини, община Габрово от 10.00 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.