1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Свилен Костов: С 28 % са се увеличили площите с малини през последните три години, в oбласт Разград

Зам.-министър Свилен Костов: С 28 % са се увеличили площите с малини през последните три години, в oбласт Разград

Инициативата на МЗХ "Подкрепяме българското" цели да стимулира потреблението на родни продукти

„С 28 % са се увеличили площите с малини през последните три години, в oбласт Разград“. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов при официалното откриване на изложението "Подкрепяме българското" в град Разград. Той допълни, че има увеличение и на площите,  засети с трайни насаждения.

"Eдинственият начин нашите производители да бъдат конкурентоспособни, e да стимулираме потреблението на български стоки", обясни Костов. По думите му, инициативата на МЗХ  цели да стимулира потреблението на родни продукти. Той бе категоричен, че производителите трябва да се сдружават като по този начин да поставят своите условия не само пред изпълнителната власт, но и пред  търговските си партньори.

Площадът "Момина сълза " в областния град събра близо 30 производители от района, които представиха традиционни продукти, сред които хляб и хлебни изделия, млечни продукти, плодове, зеленчуци, мед и други.

В Разград заместник-министър Свилен Костов се срещна с над 100 земеделски производители от областта.  „Разград е типичен земеделски район и основните култури, които се отглеждат тук, са зърнено-житни”, каза още той. Сред дискутираните теми по време на срещата бяха развитието на сектор „Пчеларство”, както и текущите процедури по комасация на земята.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.