1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Цветан Димитров: Планираме тази година да започне да се прилага нова държавна помощ, с акцент към биологичното земеделие

Зам.-министър Цветан Димитров: Планираме тази година да започне да се прилага нова държавна помощ, с акцент към биологичното земеделие

Проведе се среща със земеделски производители в Сливен

„Планираме тази година да започне  да се прилага нова държавна помощ, с акцент към биологичното земеделие. С около 2500-3000 тона биологичен пчелен мед, България може да се конкурира на международния пазар“. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров по време на среща със земеделски производители в Сливен.

Той обяви, че  в периода 27-29  април в Сливен ще се проведе Националната животновъдна изложба. Паралелно с това се предвижда и научно-техническа конференция. Между 10 и 12 държави вече са заявили участие в нея.

Д-р Цветан Димитров напомни, че тази седмица стопаните, които са имали някакви грешки при заявленията за държавната помощ за акциза, могат да ги отстранят в общинските служби по земеделие. В момента се приемат документи и за Националната програма за за контрол на вредителите по трайните насаждения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.