1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Цветан Димитров се срещна с двама от министрите на земеделието на ЮАР

Зам.-министър Цветан Димитров се срещна с двама от министрите на земеделието на ЮАР

По време на срещата беше обсъдена възможността за подписване на споразумение между двете страни

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с посланика на Южноафриканска република /ЮАР/ в България Н.Пр. Шийла Камерър и с министрите на земеделието на провинциите Фрий Стейт и  Ква-Зулу-Натал в ЮАР, г-жа М. Кабате и г-жа Л. Джонсън.

По време на срещата беше обсъдена възможността за подписване на споразумение между двете страни, което да задълбочи сътрудничеството  в областта на земеделието.

Министрите на земеделието на провинциите в ЮАР проявиха интерес за начините и подходите при развитието на селските райони в страната, както и привличането на младите хора в земеделския сектор. В тази връзка България може да сподели своя опит в прилагането на Програмата за развитие на селските райони.

В областта на производството на цветя, също може да бъде обменен опит с оглед на маркетинговите подходи и специфичните особености в отглеждането на  цветя. В провинция Ква-Зулу-Натал производството на захарна тръстика е изключително добре развито и това дава възможност за сътрудничество в областта на вноса на продукция за българските преработватели.

Обсъдени бяха още обмен на информация за производството и селскостопанската продукция в областта на животновъдството, зърнените култури и винарството.

Срещата се проведе в рамките на 44-та техническа работна група за зеленчукови култури на Международен съюз за защита на новите сортове растения /UPOV/, в която официалните представители на ЮАР взеха участие.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.