1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Цветан Димитров ще участва в откриването на кампания в подкрепа на традиционните български месни продукти

Зам.-министър Цветан Димитров ще участва в откриването на кампания в подкрепа на традиционните български месни продукти

Партньори на инициативата са Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните

Днес,10 ноември 2016 година, заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров ще участва в откриването на кампания в подкрепа на традиционните български месни продукти. Събитието ще се проведе от 14:30 часа в магазин на голяма търговска верига находящ се на бул. България 55. Партньори на инициативата са Министерство на земеделието и храните  и Българска агенция по безопасност на храните.

През ноември и декември, като част от кампанията, ще се проведат изложения в избрани магазини на търговската верига в градовете София, Пловдив и Бургас. Инициативата има за цел да популяризира технологията на производство на сурово-сушени месни продукти с традиционно специфичен характер. Всеки желаещ ще може да научи директно от българските производители за традицията при приготвянето на сурово-сушените месни продукти: „Филе Елена”, „Луканка Панагюрска”, „Роле Трапезица” и „Кайсерован врат Тракия”, както и да ги дегустира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.