1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев се срещна с Хайнц Кауфман

Зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев се срещна с Хайнц Кауфман

На срещата се обсъди проект "Редки местни породи"

 

Зам.-министърът на земеделието и горите Димитър Пейчев се срещна с Хайнц Кауфман директор в отдела за сътрудничество към посолството на Конфедерация Швейцария в България. На срещата се обсъди проект "Редки местни породи", който се осъществява във връзка с подписан Меморандум от 2001 г. за сътрудничество между Конфедерация Швейцария и Министерство на земеделието и горите.

Зам.-министър Пейчев заяви, че проекта, който се изпълнява от "Асоциацията за развъждане на местни – автохтонни породи в България" е във втора фаза на развитие, като за 2005 г. са субсидирани всички животни, които се контролират. Това са Българското сиво говедо - 299, Родопско късорого говедо - 100, Медночервената шуменска овца-281 и Каракачанска овца – 449. Целевата субсидия е 100 лв. за крава и 22 за овца.

Зам.-министър Пейчев подчерта, че за 2005 г. Асоциацията е получила 8262 лв. по линия на ДФ "Земеделие" за изпълнение на дейностите с контрола на продуктивните качества на животните. Субсидирането на Асоциацията и животните включени в Националния геннофонд ще продължи и през 2006 г., заяви категорично зам.-министър Пейчев. Според подписаният Меморандум финансовите средства са в размер на 90 800 хил. лв.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.