1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Замесените депутати в аферата със САПАРД ще са ясни в четвъртък

Замесените депутати в аферата със САПАРД ще са ясни в четвъртък

Депутатът от опозицията Яне Янев обаче заяви, че имената на въпросните депутати ще бъдат съобщени в сряда на заседание на парламента

 

Имената на депутатите, които са замесени в скандала с програма САПАРД, ще станат ясни в четвъртък, съобщиха вчера от Държавен фонд "Земеделие". Преди ден шефът на фонда Димитър Тадаръков заяви, че депутати и техни роднини са наддекларирали площи с цел да получат по-големи евросубсидии. Преди дни Брюксел замрази плащанията по едно от направленията на предприсъединителната програма. Очаква се днес евроекспертите да съобщят причините за спрените субсидии.

От фонда обясниха, че ще бъде направена проверка чрез системата за идентификация на земеделските парцели, която ще покаже кои площи са наддекларирани. От проверката ще станат ясни и имената на стопаните, които са заявили, че обработват по-големи ниви от реалните.

Депутатът от опозицията Яне Янев обаче заяви, че имената на въпросните депутати ще бъдат съобщени в сряда на заседание на парламента. Тогава той ще предложи и създаването на комисия, която да разследва случая. Комисията щяла да проверява както настоящия шеф на фонда, така и бившия директор Асен Друмев.

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.