1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Бюрхан Абазов ще участва в конференция в Латвия

Заместник-министър Бюрхан Абазов ще участва в конференция в Латвия

Тя се организира от Латвия и Естония и се провежда в периода 19-21 май.

 

Заместник-министърът на земеделието и горите Бюрхан Абазов ще участва в Конференцията "Перспективите на Общата селскостопанска политика за новите страни-членки". Тя се организира от Латвия и Естония и се провежда в периода 19-21 май. По време на форума ще бъдат дискутирани въпросите за изпълнението на реформираната Обща селскостопанска политика /ОСП/ в новите страни-членки, както и начинът, по който избраните възможности ще улеснят устойчивото развитие на земеделието и селските райони в контекста на присъединяването на страната ни към ЕС.

Разпределението на европейските средства по региони, бъдещето на земеделския сектор, възможните механизми на реформираната политика и тяхното влияние върху секторното и селското развитие са основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на Конференцията в Латвия. Съгласуване на възможните стратегии с дългосрочна целева политика на националното земеделско развитие и развитието на селските райони, също ще бъдат обсъдени по време на форума.

В конференцията ще участват министърът на земеделието на Латвия Мартинс Розе, Дирк Ахнер, зам.-генерален директор на Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" от Европейската комисия, говорители към Специалния комитет по земеделие към ЕС от Германия, Ирландия, Дания, Великобритания, Финландия, Полша, Унгария, Словения, Кипър, Латвия и Естония. Участниците в Конференцията ще посетят на място ферми за млекопроизводство, за зърнени култури и селски туризъм.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.