1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Димитров: България може да бъде стратегически партньор на МААЕ и ФАО в сферата на земеделските научни проекти

Заместник-министър Димитров: България може да бъде стратегически партньор на МААЕ и ФАО в сферата на земеделските научни проекти

Страната ни разполага с добри специалисти, както в областта на земеделието, така и в ядрената енергетика

България може да бъде стратегически партньор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) и ФАО (Организацията за прехрана и земеделие) в сферата на земеделските научни проекти. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров на среща с Цу Лиян, директор на съвместния отдел за ядрени технологии в селското стопанство и храните на МААЕ и ФАО. Той подчерта, че страната ни разполага с добри специалисти, както в областта на земеделието, така и в ядрената енергетика.

Заместник-министър Димитров изрази благодарност към МААЕ за навременната помощ и усилията за доставката на ваксини срещу заразния нодуларен дерматит от Европейската комисия. „Болестта засегна цяла Европа. България пое инициативата да организира през месец септември европейската конференция във връзка със заболяването”, уточни той.

От своя страна Цу Лиян заяви, че усилията, които страната ни полага в борбата с нодуларния дерматит, са на изключително високо ниво. „Генералната дирекция има интерес върху контрола с болестта, както и за указване на помощ за справяне с нея. Ще организираме обучителни семинари, както в България, Сърбия, Македония, така и в други държави”, допълни още той. По думите му, страната ни е сред приоритетните държави за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.