1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Цветан Димитров се срещна с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Ле Дък Лиу

Заместник-министър Цветан Димитров се срещна с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Ле Дък Лиу

Бяха обсъдени въпроси свързани със стокообмена между двете страни

България и Виетнам могат да си сътрудничат освен в търговията, но и в обмена на иновации, науката и земеделието. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на среща с посланика на Социалистическа република Виетнам у нас Н. Пр. Ле Дък Лиу. Той допълни, че пример за такова сътрудничество може да бъде сектор рибарство, като страните ни могат да обменят информация за механизмите за запазване на рибното богатство, системите за контрол и мониторинг на промишления риболов,  докато Виетнам от своя страна има много силни учени в този сектор. 

По време на срещата бяха обсъдени въпроси свързани със стокообмена между двете страни, както и предстоящата 23-та сесия на смесената комисия България – Виетнам, която се очаква да се проведе в края на годината. Н. Пр. Ле Дък Лиу коментира, че има голям интерес от страна на виетнамски компании за внос на българска земеделска продукция, както и за сътрудничество между двете страни в сферата на хранителната безопасност. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.