1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Явор Гечев: България може да се гордее с това, което правят хлебарите и винарите

Заместник-министър Явор Гечев: България може да се гордее с това, което правят хлебарите и винарите

Хлябът е една от най-добрите основи за дегустация на вино

България може да се гордее с това, което правят хлебарите и лозарите. Вашият благословен труд има достойно място и вие произвеждате едни от най-добрите продукти в света. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев по време на форума „Хляб, вино и малко шоколад“. Той коментира още, че хлябът винаги е на първо място, а след него идва и виното, защото човек трябва да има храна за тялото и за душата и да бъде щастлив.

мк

Тази година се провежда седмото поред издание на форума, който се организира от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС). Неговата основа цел е да популяризира български продукти, като се постави и акцент на връзката между тях. Хлябът е една от най-добрите основи за дегустация на вино, а българската кулинария е част от националността ни.

Заместник-министър Гечев получи и плакет на съюза за дългогодишна подкрепа и съпричастно към идеите й. Отличието му бе връчено от Мариана Кукушева, председател на УС на НБСХС.

мк
Заместник-министър Гечев благодари за признанието и коментира, че той е не просто е приятел на организацията, но цени високо тяхната работа и постижения и пожела успех на организацията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.