1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министърът на земеделието Светлана Боянова остава на поста си

Заместник-министърът на земеделието Светлана Боянова остава на поста си

Снимка:

Това съобщи ресорният министър Мирослав Найденов след заседанието на правителството

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова остава на своя пост, съобщи ресорният министър Мирослав Найденов след заседанието на правителството, по време на което премиерът Бойко Борисов е разписал доклада с резултатите от проверката, направена във връзка с действията на Боянова по отношение на земеделските земи, преотредени за изграждане на ВЕИ.

По-рано министър Найденов обясни, че според резултатите от доклада Светлана Боянова не е нарушила правомощията си.

Колкото до предлаганият за освобождаване председател на Селскостопанската академия проф. Светла Бъчварова, Найденов обясни, че му е представен предварителен доклад на Сметната палата и след като този доклад по думите на министъра стане основен, той ще внесе искане за смяна на председателя на академията.

В четвъртък миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че има намерение да прави промени в земеделското министерство, като или ще бъде сменен зам.-министър или ще бъде назначен още един заместник на Мирослав Найденов. Същия ден премиерът огласи и че се прави проверка за промяна на предназначението на земеделска земя за фотоволтаици, което е нарушение на закона. Мирослав Найденов обясни, че поземлените отношения са ресор на заместничката му Светлана Боянова, което доведе до спекулации, че ще бъде поискана нейната оставка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.