1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.–министър Димитров се срещна с представители на земеделски институции от Турция

Зам.–министър Димитров се срещна с представители на земеделски институции от Турция

Снимка:

Експерти от МЗХ запознаха турските представители с изискванията за стандартите на плодовете и зеленчуци в ЕС

Зам.–министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с г-н Хасанметин Четинкая, кмет на град Кумлука, област Анталия, Турция в МЗХ. Той е на посещение в България с делегация от представители на земеделски институции. По време на срещата бяха дискутирани въпроси, свързани с маркетинга и качеството на земеделската продукция у нас. Зам.-министър Димитров заяви, че търговските взаимоотношения между двете страни ще зависят от спазването на изискванията за качество и безопасност.

Експерти от министерството запознаха турските представители с изискванията за стандартите на плодовете и зеленчуци в Европейския съюз. На срещата бяха обсъдени също  и маркетинговите стандарти, за външен вид и размери на продукцията, както и за изискванията при отглеждането й.

Областният директор по земеделие на Анталия г-н Бедрулах Арсин информира, че община Кумлука е основен производител на парникови плодове и зеленчуци. Той заяви, че голяма част от производството се изнася, както за страни от ЕС, така и за трети страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.