1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.–министрите Светлана Боянова и Георги Костов присъстваха на откриването на новата академична година в ЛТУ

Зам.–министрите Светлана Боянова и Георги Костов присъстваха на откриването на новата академична година в ЛТУ

Ректорът на университета връчи награда на студентката приета с най-висок успех

Зам-министрите на земеделието и храните Светлана Боянова и доц. д-р Георги Костов присъстваха на откриването на новата академична учебна година в Лесотехническия университет (ЛТУ), съобщава Агенция Фокус.

Зам.-министър Костов се обърна към студентите с думите, че това е университетът, в който се подготвят много от бъдещите кадри в областта на аграрния сектор и горите. През годините на вашето следване вие може да получите не само диплом за завършено висше образование, но и максимално пълноценно да използвате предоставените ви възможности за повишаване на професионалната си квалификация и усъвършенстване на знанията си, посочва в приветствието си към аудиторията зам.-министър Боянова.

За да се реализират поставените приоритети и цели пред правителството, както и за да се изготви позиция на страната ни относно новия програмен период в прилагането на Общата селскостопанска политика, от която вие ще се възползвате, както и за практическата реализация на реформите в горския сектор и в сферата на качеството и безопасността на храните, ние имаме нужда от активни, знаещи и можещи хора, заяви зам.-министър Костов.

По време на официалната церемония ректорът на университета проф. д.с.н Нино Нинов връчи на студентката Марина Бачева, приета с най-висок успех, символична студентска книжка и ключа на висшето учебно заведение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.