1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започна гласуването за Созопол в класацията „Европейска дестинация за 2017 г.“

Започна гласуването за Созопол в класацията „Европейска дестинация за 2017 г.“

Състезават се общо 20 града

Българският черноморски град с хилядолетна история Созопол е сред номинираните кандидати за „Европейска дестинация за 2017 г.”. Победителите ще се определят след онлайн гласуване, което  вече е в ход.

Всеки потребител на туристически услуги или симпатизант има възможност да даде своя глас на интернет платформата на European Best Destinations до 10 февруари 2017 г. за предпочитаната от него номинирана дестинация. Онлайн вотът ще продължи три седмици и приятелите на българския кандидат от цял свят ще могат да го подкрепят. Желаещите да гласуват могат да го направят ТУК.

За „Европейска  дестинация за 2017 г.” се състезават общо 20 града. Созопол мери сили с прочути конкуренти като Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др.

Престижният конкурс води началото си от 2009 г., като класацията се прави на принципа „от туриста за туриста”. В нея се състезават населени места, които са впечатлили пътешествениците с качеството на услугите, привлекателни места за отдих, забележителни исторически, културни и природни обекти. Гласуването се организира от European Best Destinations – организация, базирана в Брюксел и насърчаваща развитието на културата и туризма на континента.

В миналогодишната класация своя глас са дали около 40 млн. души, които са избирали също сред 20 дестинации. Сред популяризаторите на инициативата са още редица европейски служби по туризъм, професионалисти от туристическата индустрия, специализирани форуми и събития - туристически борси, конгреси, изложения, презентации и др., в които активно се включват кандидатите. Към гласуването могат да се присъединят туристи и потребители от цял свят, запазили добри впечатления от кандидатстващите райони.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.