1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започна обучение на служители от Министерството на земеделието и храните по проект на ОПАК

Започна обучение на служители от Министерството на земеделието и храните по проект на ОПАК

Периодът на изпълнение на проекта е 9 месеца

Министерството на земеделието и храните започна изпълнение на проект „Повишаване на организационното съвършенство и ефективността на експерти и ръководители от МЗХ”. Проектът се реализира по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд, по приоритетна ос 2 „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/13/2.2-13.

Основните цели на проекта са свързани с укрепване на организационния и административен капацитет на експерти и ръководители от МЗХ, чрез повишаване на организационното съвършенство, личната и екипна ефективност.

В рамките на дейност 2 по проекта – „Повишаване на организационното съвършенство и квалификацията на служителите в МЗХ чрез осъществяване на обучения, предоставяни от Института по публична администрация /ИПА/” е предвидено обучение на 168 експерти и ръководители от различни дирекции на МЗХ. До момента са проведени общо 6 обучения в ИПА на 23 служители от министерството. Обученията се провеждат по план-график, предоставян от ИПА и съгласуван с екипа по управление на проекта.

Проектът предвижда да бъдат обучени още 45 служители, чрез участие в специализирано обучение: "Новите правомощия на институциите в ЕС и актуални процедури, съгласно промените в договора от Лисабон" и 45 служители, чрез участие в специализирано обучение: "Ефективно управление на времето и работните процеси, чрез осигуряване на лична и екипна ефективност".

Периодът на изпълнение на проекта е 9 месеца и ще приключи на 8 февруари 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.