1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започна регистрацията на пунктовете за събиране и изкупуване на охлюви

Започна регистрацията на пунктовете за събиране и изкупуване на охлюви

През 2007 г. в РИОСВ – Плевен, бяха регистрирани 125 пункта за охлюви в Плевенска и Ловешка области

 

От началото на този месец започна регистрацията на пунктовете, които ще събират и изкупуват охлюви през 2008 година, информираха от  екоинспекцията в Плевен.

До 1 май всички желаещи да извършват тази дейност на територията на Плевенска и Ловешка област трябва да подадат в РИОСВ – Плевен, писмено уведомление за местоположението и отговорниците на пунктовете.

През 2007 г. в РИОСВ – Плевен, бяха регистрирани 125 пункта за събиране и изкупуване на охлюви в двете области. От тях 89 бяха в Ловешка, а останалите в Плевенска област.

От 10 май ще започне събирането от природата и изкупуването на живи охлюви за търговска цел или за отглеждане във ферми. Кампанията ще приключи в края на юни. Очаква се през тази година да има повече охлюви и повече регистрирани пунктове.

По време на кампанията по събирането и изкупуването РИОСВ – Плевен, извършва непрекъснати проверки. Контролира се дали събирането и изкупуването се извършва в пунктове, които са уведомили писмено РИОСВ. Експертите от сектор "Контрол на защитените територии и биологичното разнообразие" ще проверяват и дали се изкупуват маломерни охлюви - с размери под 28 мм в диаметър, дали пунктовете са оборудвани със сито за пресяване на малките екземпляри и осигурени ли са необходимите условия за съхранение.

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.