1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва повторна проверка на предоставените данни по държавната помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола

Започва повторна проверка на предоставените данни по държавната помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола

Ще бъдат проверявани описите на фактурите за закупено гориво към заявленията за подпомагане

От днес 12 януари, започва повторна проверка на предоставените данни за подпомагане по държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”. Ще бъдат проверявани описите на фактурите за закупено гориво към заявленията за подпомагане, като до 27 януари следва да бъдат проверени и коригирани данните, за които Националната агенция за приходите  е констатирала несъответствия или разминавания.

Описът на направените корекции по данните във фактурите следва да бъде подписан от земеделския стопанин и служителя, направил корекциите. За целта земеделските стопани трябва да се свържат с общинската служба, където са подали заявленията. След извършване на корекциите в ОСЗ, данните ще бъдат изпратени към НАП за повторна проверка и след това се предвижда изплащане и на останалите средства от бюджета на схемата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.