1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва прием на заявки за подпомагане по схемата за клане и износ на телета и говеда

Започва прием на заявки за подпомагане по схемата за клане и износ на телета и говеда

Крайният срок за прием на заявките за подпомагане е 30.11.2010 г.

Приемът на заявки за подпомагане по схемата за клане и износ на телета и говеда започва от 19 ноември. Това съобщиха от пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие”. Условията и изискваните документи за подпомагане по схемата са регламентирани в Наредба № 2 от 11.02.2010 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане за 2010 г.

Заявките за подпомагане (по образец) се получават и попълват от кандидатите лично в Областните дирекции на ДФ „Земеделие” по адресна регистрация или адрес на управление за юридическите лица. Крайният срок за прием на заявките за подпомагане е 30.11.2010 г., съгласно чл. 6, ал.4 от в Наредба № 2 от 11.02.2010 г.

Образци на формите на заявките за регистрация (физически и юридически лица) могат да се намерят на интернет страницата на ДФ „Земеделие” - www.dfz.bg.

Преди кандидатстване по схемата за клане и износ на говеда, всички кандидати е необходимо да актуализират данните за изнесените и/или заклани говеда и/или телата в НВМС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.