1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва прием на заявления за регистриране на риболовни кораби за улов на калкан през 2010 г.

Започва прием на заявления за регистриране на риболовни кораби за улов на калкан през 2010 г.

България е задължена да представи „Национален план за контрол на улова на калкан за 2010 г."

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обявява началото на прием на заявления за регистриране на риболовни съдове за улов на калкан през 2010 г. Те трябва да бъдат вписани в регистъра на риболовните кораби и дънни мрежи, с минимален размер на окото не по-малко от 400 mm. Крайният срок за подаването на заявления за участие в усвояването на квотата за калкан за 2010 г. е 17 януари 2010 г.

За да бъдат включени в списъка на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2010 г., кандидатстващите лица следва да подадат в едно от тероториалните звена на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) заявление по образец, публикувано на следният електронен адрес – www.iara.government.bg . Одобреният списък на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2010 г. ще бъде публикуван на интернет страницата на ИАРА и на общественодостъпни места не по-рано от 15 февруари 2010 г.

Съгласно Регламента на Европейския съюз за определяне на възможностите за риболов и свързаните с тях условията за някои рибни запаси, приложими в Черно море за 2010 г., България е задължена да представи „Национален план за контрол на улова на калкан за 2010 г.”. Освен това да представи списък на корабите, които ще придобиват право за участие в улова на калкан. С оглед на тези изисквания, министърът на земеделието и храните на основание на Административнопроцесуалния кодекс открива производство по издаване на общ административен акт за приемане на Национален план за контрол на уловите и разтоварването на калкан за 2010 г. и идентифициране на риболовните съдове, които да бъдат включени в списъка на корабите, участващи в усвояването на квотата за калкан през 2010 г.

 

 

Етикети ИАРА, МЗХ, калкан, улов
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.