1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва приемът на документи за двойно заявени площи

Започва приемът на документи за двойно заявени площи

За кампания 2017 чрез кръстосани проверки са установени застъпвания в заявленията на 10 467 кандидати с обща площ 6013 хектара

Приключиха кръстосаните проверки за Кампания 2017 и започна процедурата по изпращане на уведомителните писма за установените застъпвания. Съгласно чл. 17, ал. 3 от Наредба 5 за условията и реда за подаване на заявления по схемите и мерки за директни плащания, в срок до 20 работни дни от получаването на уведомително писмо, но не по-късно от 1 декември 2017г., кандидатите трябва да се явят в съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“. Там следва да представят документи, доказващи правото за ползване на застъпените площи.

Земеделските стопани имат възможност да направят справка за застъпванията за Кампания 2017 и какъв е размерът на двойно декларираните площи в секция „Система за индивидуална справка по Директни плащания". Платформата се намира на сайта на ДФ „Земеделие”.

Кандидатите, които са направили електронна справка в сайта на ДФ „Земеделие” и са установили, че в декларираните от тях площи има застъпвания, могат да подготвят документите, доказващи правото за ползване на земите, и да ги представят в областните дирекции на ДФЗ и преди връчването на уведомително писмо.

За кампания 2017 чрез кръстосани проверки са установени застъпвания в заявленията на 10 467 кандидати с обща площ 6013ха. За сравнение - за кампания 2016 застъпванията са били с обща площ 6985 ха. Запазва се тенденцията след 2014г., за трета поредна кампания по прием на заявления, общият размер на застъпената площ да намалява значително.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.