1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва разследване на Тома Белев

Започва разследване на Тома Белев

Снимка:

Прокуратурата ще работи по сигнал на Форум „Природа“

Върховната административна прокуратура започва разследване на нелегитимния председател на „Асоциация на парковете в България” Тома Белев по сигнал на Форум „Природа“. От организацията са предоставили данни за евентуални нарушения по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Тома Белев нарушава закона за „Юридическите лица с нестопанска цел” и Устава на сдружението, като прави опит да свика общо събрание без решение на Управителния съвет и без публикация в Държавен вестник. Това става ясно от „Покана за свикване на Общо събрание” изпратена от Зорница Стратиева – секретар на „Асоциация на парковете”, съобщи Васил Калинов, председател на УС на Форум „Природа“.

В желанието да продължи да бъде председател на Асоциацията, е изпратил поканата, която всъщност е опит за заобикаляне на Устава, като по този начин вкарва и в заблуждение учредителите и членовете на Управителния съвет на „Асоциация на парковете”

Това се случва непосредствено след като Върховният административен съд обяви, че Белев незаконосъобразно и в нарушение на Устава управлява сдружението още от 2008 г., съобщават от Форум „Природа“. От организацията смятат, че са налице основателни съмнения за незаконосъобразни действия, заради което са подали сигнал до Главния прокурор на Република България, до Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите, с искане за извършване незабавна проверка и ревизия на цялата дейност на Тома Белев и на „Асоциация на парковете в България”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.