1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започват да се приемат заявления за подпомагане по Регламент 1535 на ЕС от 2007 г. – de minimis

Започват да се приемат заявления за подпомагане по Регламент 1535 на ЕС от 2007 г. – de minimis

Всеки регистриран млекопроизводител, подал такова заявление, ще има право да получи левовата равностойност на максимум 7500 евро

 

От 21 януари 2008 г. (понеделник) в Областните дирекции "Земеделие и гори", Общинските служби по земеделие и гори в цялата страна и в Областните поделения на Държавен фонд "Земеделие" се приемат Заявления за подпомагане по Регламент 1535 на ЕС от 2007 г. – de minimis. Всеки регистриран млекопроизводител, подал такова заявление, ще има право да получи левовата равностойност на максимум 7500 евро. Отпускането на извънредната помощ цели да подпомогне изпитващите сериозни финансови затруднения млекопроизводители.

Заявлението е максимално опростено и може да бъде взето от всяка една от Областните дирекции "Земеделие и гори", от общинските служби по земеделие и гори, както и от областните поделения на ДФ "Земеделие". Важно е да се знае, че крайният срок за подаването му е 1 февруари 2008 г. Ето защо Министерството на земеделието и продоволствието и ДФ "Земеделие" приканят регистрираните млекопроизводители да попълнят и подадат заявленията си възможно най-бързо.

Заявлението е максимално опростено и попълването му не представлява трудност. За удобство на млекопроизводителите е публикуван образец от него в рубрика "Актуално" на страницата на МЗП.

 

Образец от заявлението може да видите ТУК.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.