1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започват семинари за възможностите за финансиране на биологично земеделие

Започват семинари за възможностите за финансиране на биологично земеделие

 

Световният фонд за дива природа (WWF) със съдействието на Министерството на земеделието и горите ще запознава българските фермери, които се занимават или искат да се занимават с биологично земеделие, с възможностите за финансиране по Програма САПАРД, съобщиха от WWF.

Първите семинари ще се проведат в Плевенска област в Долна Митрополия, Левски и Гулянци от 2 до 7 юни .

В тях могат да участват земеделски стопани, земеделски кооперации и сдружения, както и представители на общинските и местните администрации. Желаещите трябва да заяват участие при организаторите по телефон, факс или електронна поща.

На семинарите ще бъдат представени правилата и нормите на биологичното земеделие, как се развива пазарът на биологични продукти, какви са възможностите за сертификация и изискванията на контролните органи.

Лектори ще бъдат експерти от земеделското министерство и агенция САПАРД и специалисти по сертифициране на биологична продукция. Те ще представят как се изготвя агро-екологичен план на земеделското стопанство и какви са правилата за добра фермерска практика, както и какво е въздействието на селскостопанските практики върху околната среда - най-вече върху почвите, водите и биоразнообразието. /evropa.dnevnik.bg

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.