1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започват засилени проверки във връзка с летния туристически сезон

Започват засилени проверки във връзка с летния туристически сезон

БАБХ стартира контрола от утре

От утре, 01.06.2021 г., Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки във връзка с настъпващия летен туристически сезон. Те ще се извършват на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич в обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „all inclusive“ и др. Проверките ще продължат до края на туристическия сезон.

Ще се следи за произход и правилно съхранение на суровини и храни, срокове на съхранение на храните, спазване на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите, правилно етикетиране.

Във връзка с противоепидемичната обстановка инспекторите ще следят с повишено внимание дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, оборудване и съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, подходящо работно облекло и лични предпазни средства. Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за обществено хранене лица притежават редовно заверени лични здравни книжки.

При необходимост инспекторите на ОДБХ ще извършват съвместни проверки и с други органи като общините, КЗП, НАП, МВР и РЗИ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.