1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зърнопроизводителите протестират в столицата

Зърнопроизводителите протестират в столицата

78-годишен зърнопроизводител от Разград ще участва в протеста

Зърнопроизводителите ще протестират от 11.00 часа пред Народното събрание. Очаква се да се съберат повече от 2000 души. Зърнопроизводителите са недоволни заради отхвърлянето на националните доплащания от разходната каса на Бюджет 2009 г. Протестът се подготвя от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

По време на вчерашните протести полицията задържа председателя на асоциацията Красимир Аврамов, като след снемане на показания, той беше пуснат от ареста.

Около 30 фермери от Разград ще се включат в националния протест на зърнопроизводителите в столицата. Близо 700-те километра до София и обратно, за да участва в протестните действия ще пропътува и доайенът на местните зърнопроизводители - 78-годишният Денчо Куклев, съобщи председателят на регионалната браншова организация Васил Петров.

Зърнопроизводителите от Лудогорието имат готовност да организират идната седмица протестни действия и на местно ниво ако не бъдат удовлетворени исканията им. Чрез областния управител Наско Анастасов те изпратиха обръщение до премиера Сергей Станишев, в което настояват в новия бюджет да бъдат предвидени средства за национални доплащания в отрасъла.

Стопаните протестират, че в бюджета за следващата година не са заложени обещаните средства за национални доплащания, както и че не са получени договорените субсидии от 5 лв за декар обработваема земя.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.