1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заседание на Комитета по САПАРД

Заседание на Комитета по САПАРД

Заседанията на комитета се провеждат два пъти годишно

 

Днес в град Велинград се провежда деветото заседание на Комитета по наблюдение на програма САПАРД.

Заседанията на комитета се провеждат два пъти годишно и в тях участват представители на ЕК в България, експерти от Министерство на финансите, Министерство на земеделието и горите, Агенция САПАРД, други държавни институции, както и неправителствени организации, които наблюдават работата на програмата.

На заседанието ще се докладват резултатите от дейността на работните групи със социалните партньори за обсъждане на промени в Националния план за развитие на земеделието и селските райони и отражението им в програма САПАРД. По време на срещата ще бъде приет Третия годишен доклад по САПАРД за 2004 г. и ще бъде отчетено изпълнението на програмата към 31 май 2005 г.

Заседанието ще бъде ръководено от зам. - министъра на земеделието и горите Бойко Боев. Във форума ще участват и началникът на отдел "Програми САПАРД" към Главна дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" на ЕК Кай Мортенсен и отговарящият за Програма САПАРД за България Тару Хапаниеми.

Пресконференция за журналистите ще бъде дадена след сутрешната сесия на заседанието на Мониторинговия комитет на 22 юни от 12:30 часа в сградата на хотел "Камена", гр. Велинград.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.