1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заседание на Управителния комитет по птиче месо и яйца в Брюксел

Заседание на Управителния комитет по птиче месо и яйца в Брюксел

 

 

На 779-то заседание на Управителния комитет по птиче месо и яйца в Брюксел бяха разгледани следните точки от интерес за България:

1. Направен беше обзор на пазара на птиче месо и яйца, включващ анализ на седмични и месечни цени, ефективност на производството, експорт и импорт, прогноза за изменение на цените до края на 2007 г.

За България:

Общо за сектора е запазване тенденцията на увеличаване на цените на замразените пилета и яйца за консумация в сравнение с последния УК, проведен през юли.

2. Представена беше обобщена информация за разпределението на кокошките носачки на територията на общността според начина им на отглеждане. Отбелязан беше спад в броя на носачките, отглеждани на открито, което е резултат от птичия грип.

3. Проект на Регламент, предвиждащ увеличение на възстановяванията при износ плащания в сектор "птиче месо", и по-специално за цели пилета, еднодневни пилета за бройлери и еднодневни пуйчета

4. Проект на Регламент, предвиждащ увеличение на възстановяванията при износ в сектор " яйца", и по-специално за яйца за люпене на бройлери и пуйки

5. Проект на Регламент за изменение на Регламент на Комисията (EC) № 616/2007 за отваряне и администриране на Обща тарифна квота в сектор птиче месо с произход Бразилия, Тайланд и други трети страни.

Предложените промени са технически и имат за цел постигане на яснота по вече приетите текстове. 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.