1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Застрахователно дружество отказва да плаща за нанесени природни щети

Застрахователно дружество отказва да плаща за нанесени природни щети

Студ е поразил близо 80 % от лозови масиви

 

"Лясковски лозя" АД подаде съдебен иск срещу застрахователно дружество. Причина за това стана отказът на дружеството, което е застраховало 100% от масивите на "Лясковски лозя", да изплати компенсация за нанесени върху тях щети.

Лозарската фирма понесе поражения върху близо 80% от насажденията си по време на студовете през миналата година. Тя е съвместно дружество между община Лясковец, която притежава 24 % от собствеността, и частни лица.

Застрахователите посочили като мотив за отказа си клауза от договора, според която те се задължават да компенсират клиента си, само ако масивите са унищожени изцяло, включително и коренната им система.

Само до този момент сме вложили 160 хил. лв. за покриване на загубите, коментира представителят на частните собственици Иван Вълчев.

Той съобщи, че на първото дело е било решено експерти да дойдат на място и да оценят загубите, които са в по-големи размери от посочената сума. Вещите лица ще пристигнат до 2­3 седмици.

Масивите на "Лясковски лозя" се простират на 1200 дка. Дружеството е регистрирано през декември 1998 г. с предмет на дейност изграждане на лозови масиви в землището на Лясковец, производство и реализация на елитни винени сортове.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.