1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Завърши посещението на държавната делегация на Министерството на земеделието и горите на Германия у нас

Завърши посещението на държавната делегация на Министерството на земеделието и горите на Германия у нас

 

Административната реформа в горското стопанство, процесът на проучване и иновации в горите, пласментът на дървесина, обмяната на опит между горските училища и кооперирането в областта на лесотехническите научни изследвания бяха основните теми в срещите по време на тридневното посещение на държавната делегация на Министерството на земеделието и горите на Германската федерална провинция Бавария у нас, завършила днес.

Делегацията, водена от Георг Виндиш, ръководител на баварското Управление по горите беше посрещната от заместник-министъра на земеделието и горите доц. д-р Стефан Юруков и участва в две научни дискусии на тема "Реформите в управлението на горите в двете страни" и "Проекти, проучвания и иновации в горите".
Баварските експерти бяха запознати от колегите си в Националното управление по горите и с реализацията на проект "Засилване и укрепване на капацитета на държавната и горската администрация".
Вчера немските гости посетиха Професионалната гимназия по горско стопанство във Велинград, където подписаха програма за сътрудничество с българското училище и представиха своята система на обучение и практика на учениците и преподавателите.
Днес, преди отпътуването си, делегацията участва в дискусия за ползването на горите, маркетинга и организацията на пазара.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.