1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заявления за подпомагане от първия прием по подмярка 4.1 може да получат финансиране при условията на наддоговаряне

Заявления за подпомагане от първия прием по подмярка 4.1 може да получат финансиране при условията на наддоговаряне

Може да се възползват бенефициенти, получили между 38 и 33 точки по критериите за оценка

Със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева подадени заявления за подпомагане от първия прием  по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. може да  получат финансиране при условията на наддоговаряне.

От тази възможност може да се възползват бенефициенти, подали заявления за подпомагане при първия прием по подмярката през 2015 г. и получили между 38 и 33 точки по критериите за оценка. Финансовият ресурс ще бъде осигурен при наличие на неусвоените средства от определения бюджет по първия прием на мярката през 2015 година.

В рамките на левовата равностойност на 49 455 360 евро, което представлява до 30 % от размера на бюджета по мярката, може да се предприемат действия по договаряне над бюджета. Целта е да се предостави възможност на по-голям брой земеделски стопани, които са подали своите проекти през 2015 г., да получат подпомагане по подмярката и да модернизират своите земеделски стопанства.

Припомняме, че вчера със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева беше утвърден графика за втория прием по подмярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.