1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделската служба в Стара Загора ще работи и в почивните дни до 15 февруари

Земеделската служба в Стара Загора ще работи и в почивните дни до 15 февруари

За Кампания 2015 заявяването на площи за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ ще се извършва само след регистрирано правно основание за ползването им

Областната дирекция „Земеделие” – Стара Загора е в готовност да работи и в събота и неделя по повод регистрацията на правното  основание за ползване на земеделските земи. Директорът Елка Бонева апелира към всички собственици и ползватели на земеделски земи да регистрират правното си основание за ползване до 15 февруари.

За Кампания 2015 заявяването на площи за подпомагане по Схемата за единно плащане на площ ще се извършва само след регистрирано правно основание за ползването им. То се доказва с нотариални актове, решение на общинските служби по земеделие, вписани договори за право на собственост или аренда, заповеди за разпределение на масивите и разрешителни за паша.

Съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители до 15 февруари е срокът за регистриране на правно основание, което се извършва в общинските служби по земеделие по местонахождение на имота. Стопаните трябва да предоставят един от посочените по-горе документи.

Когато дадено лице е собственик на земеделска земя и за нея няма сключен договор за наем или аренда, тогава той представя в общинската служба по земеделие решение за възстановяване на правото на собственост или нотариален акт, вписан договор, с който се придобива право на собственост върху земеделски земи и пристъпва към заявяване на тези площи за подпомагане. В тези случаи собствениците не следва да регистрират правно основание до 15 февруари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.